Sider

torsdag den 5. juni 2014

LCHF koldskål og kammerjunker

Det har været en rigtig god start på sommeren indtil videre, og når der er solskin og varme, så får jeg altid lyst til koldskål! Denne gang har jeg prøvet at lave det i LCHF style!

Opskrift på koldskål:

4 æggeblommer
3 spsk Sukrin Melis
4-5 dl kærnemælk
1 dl skyr
1 dl fløde pisket til skum
2 tsk vanillepulver

Pisk æggeblommerne med Sukrin Melis i en skål. Pisk kærnemælk med skyr og vanillepulver i en anden. Rør æggesnapsen heri.  Pisk fløden til skum og pisk den til sidst ind i resten.


Opskrift på kammerjunker:

75 g mandelmel (hjemmemalet – gerne af afskallede mandler af hensyn til farven)
50 g mandelmel
1 spsk Sukrin Gold
0,5 tsk stødt kardemomme
50 g blødt, usaltet smør
1 æggehvide
Mal de afskallede mandler til mel i foodprocessoren eller minihakkeren. Bland de to slags mandelmel med Sukrin Gold og kardemomme. Put det bløde smør og æggehviden i og saml dejen med hænderne. Det er en værre fedtet forestilling, men den samler sig til en fast småkageagtig dej.
Opvarm ovnen til 160 grader.
Tril 20 små kugler af dejen og pres dem let flade. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 12 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle. Når de er afkølede, halverer du dem med en skarp kniv – de smuldrer lidt, så vær forsigtig – læg nu de halve stykker tilbage på bagepladen. Bag dem nu i ca. 10 minutter. Hold øje med dem og tag dem ud, når de begynder at tage farve. Lad afkøle, inden du serverer dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar