Sider

onsdag den 12. marts 2014

Kartoffel og rosmarin brød

Så var det tid til at prøve noget nyt igen! Denne gang blev det et kartoffel og rosmarin brød! Det er en lidt langsommelig opskrift, i det brødet skal koldhæve i køleskabet i 7-8 timer, men resultatet blev lækkert!

Ingredienser:

1 glas kartofler, ca. 500 gram
2 dl vand
25 gram gær
200 gram hvedemel
100 gram fuldkornshvedemel
Salt og rosmarin

Gæret opløses i vandet, og hældes derefter sammen med kartoflerne i en blender. Massen puttes derefter i en skål, og melet blandes i. Jeg brugte et piskeris med dejkroge, til at få æltet melet sammen med massen. Tilsidst æltes salt og rosmarin i. Og så skal det i køleskabet og hæve, det kan passende stå natten over, så kan man få friskbagte brød næste morgen :)

Brødet tages over i en form, pensles eventuelt og drysses med lidt groft salt og ekstra rosmarin, og bages i ovn ved 180 grader i ca. 40 min.


Der er meget kulhydrat i brødet, da det jo består af ren kartoffel, og dermed også en del stivelse (det står ikke beregnet her). Pr. 100 gram er der 129 kalorier, og det stykke jeg skar ud til mig selv vejede også ca. 100 gram, så det er også ca. 129 kalorier pr. styk.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar